Bespaar brandstof door een krachtigere en efficiëntere verbranding.

2,7% zuiniger op de testbank; 5,1% in de praktijk
Eén van de belangrijkste eigenschappen van TRAXX diesel is brandstofbesparing. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan het vergelijken én aantonen van het rendement van TRAXX t.o.v. ‘gewone’ EN590 diesel. De testresultaten van TRAXX kunt u nu in deze Factsheet nalezen.

Brandstofverbruik moeilijk te vergelijken in de praktijk
Al snel werd duidelijk dat 2 dieselsoorten onmogelijk met elkaar kunnen vergeleken worden in de dagelijkse praktijk. Er zijn dan zoveel factoren die de testresultaten beïnvloeden: weersomstandigheden, rijstijl van de chauffeur, bandendruk, belasting, ondergrond of verkeersdrukte… Als dan het verbruik stijgt of daalt, kan je onmogelijk zeggen of dat nu aan de brandstof ligt, of aan iets anders.

De meest betrouwbare testmethode
Om al die externe factoren uit te schakelen, hebben wij TRAXX diesel op de testbank vergeleken met de standaard EN590 diesel. Dit is de nauwkeurigste en meest betrouwbare manier om 2 dieselkwaliteiten te vergelijken. Hierbij wordt een dieselmotor op een proefstand gemonteerd en wordt een gestandaardiseerd testprogramma doorlopen. Dit testprogramma is computergestuurd en kan talloze malen herhaald worden, zonder invloed van externe factoren.

Vervolgens werd TRAXX opnieuw getest in gecontroleerde praktijkomstandigheden. Zoveel mogelijk factoren aan de testvoertuigen werden gelijkgesteld: bandendruk, nieuwe motorolie en filters, identieke opleggers en ladingen, identieke testtrajecten, rijtrainingen voor de chauffeurs, enz. Deze specifieke praktijktests werden gebruikt om de resultaten van de testbank te bevestigen.

Steeds weer 2 tot 5% besparing
Uit alle tests bleek steeds weer, dat TRAXX een brandstofbesparing van 2 tot 5% oplevert t.o.v. standaard EN590 diesel. Dit is met name het gevolg van de reinigende werking en het extra hoge cetaangetal van 55 van TRAXX. Hierdoor blijven motoren schoner en lopen soepeler, met als resultaat een optimale en krachtige verbranding.

voor GRATIS en direct advies over onze producten!

Rijnen-Brandstoffen BV

Uw totale energieleverancier sinds 1919