Traxx Diesel, voor minder CO2-uitstoot en minder fijn stof

Duurzaam werken en CO2-reductie zijn voor vele bedrijven actuele thema’s. De dieselkwaliteit speelt hierbij een belangrijke rol. Zo helpt TRAXX Diesel, een verbeterde kwaliteit dieselolie die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in moderne dieselmotoren, u om uw het energieverbruik – en dus ook de uitstoot van schadelijke emissies – terug te dringen.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van TRAXX is de reductie van schadelijke emissies. TRAXX reinigt voortdurend de motor en heeft bovendien een extra hoog cetaangetal waardoor dieselmotoren soepeler, beter en dus schoner lopen. Dit alles vertaalt zich in een CO2-reductie van gemiddeld 3,5% ten opzichte van standaard dieselbrandstof. Bij een verbruik van 100.000 liter betekent dit al gauw 9.275 kg minder CO2-uitstoot!

Daarnaast heeft TRAXX ook een positief effect op de uitstoot van andere emissies zoals fijn stof, wat juist weer heel belangrijk is voor de gezondheid van uw medewerkers en omwonenden van uw bedrijf.

Minder schadelijke emissies
Uit de ASTM Cummins L-10-IDT testprocedure (dit is een internationaal erkende testprocedure om de uitlaat-emissies van dieselmotoren te meten) blijkt dat TRAXX volgende emissiereducties mogelijk maakt:

CO2 (koolstofdioxide) -3,5%
PM (roetdeeltjes / fijn stof) -5,1%
HC (koolwaterstoffen) -14,6%
NOx (stikstofoxiden) -1,0%
CO (koolstofoxide) -6,8%

 

Het interessante van TRAXX Diesel is dat deze brandstof onmiddellijk in alle bestaande voertuigen en machines met een dieselmotor kan gebruikt worden. In tegenstelling tot de meeste alternatieve brandstoffen, moet voor TRAXX niets aangepast worden aan de motoren of geïnvesteerd worden in nieuwe voertuigen.

Met TRAXX Diesel kunt u streven naar een schonere en efficiëntere inzet van uw wagen- of machinepark én naar een betere leefomgeving.

voor GRATIS en direct advies over onze producten!

Rijnen-Brandstoffen BV

Uw totale energieleverancier sinds 1919