Optimale bescherming tegen verstopte filters en stilstand

Bacteriën en schimmels zijn van nature uit altijd in diesel aanwezig. De laatste jaren is diesel echter een stuk kwetsbaarder geworden voor bacteriegroei. Als er water terecht komt in de dieseltank, kunnen bacteriën zich zeer snel gaan vermenigvuldigen. De bacteriën gaan zich dan splitsen, waardoor er zich steeds meer bacteriën vormen die zich ook weer gaan splitsen. Door de extra biodiesel in EN590 diesel en door de warme retourbrandstof uit de motor, wordt dit proces nog verder versneld.

Tijdens het splitsen scheiden de bacteriën slijmerige slierten af, waardoor brandstoffilters verstopt raken en machines stil komen te staan. Daarnaast scheiden bacteriën ook zure afvalstoffen af die roest in tanks, leidingen en motoren kunnen veroorzaken.

Bacteriegroei is met name in de herfst- en wintermaanden een veel voorkomend probleem. Volgens een enquête van Cumela Nederland had vorig jaar zelf 23% van de Nederlandse loonwerkers hier last van!

Beter voorkomen dan genezen
Om bacteriegroei te voorkomen, bevat TRAXX standaard een bacteriebestrijder. Dit is een soort conserveringsmiddel dat het risico op bacteriegroei aanzienlijk verkleint. Het voorkomt dat bacteriën zich kunnen gaan vermenigvuldigen in de brandstof.

Erg belangrijk hierbij is dat elke liter TRAXX enkele druppels bacteriebestrijder bevat. Zo wordt de brandstof continu beschermd tegen mogelijke bacteriegroei. Bovendien is de TRAXX bacteriebestrijder bestand tegen de hoge temperaturen van retourdiesel. Sommige biocides bieden maar bescherming tot een bepaalde temperatuur. TRAXX blijft ook bij temperaturen tot boven 150ºC zijn werking behouden.

Voordelen van de TRAXX bacteriebestrijder:

  • Permanente bescherming tegen bacteriegroei, zowel in uw opslagtank als in uw wagens/machines
  • Elke liter TRAXX bevat standaard enkele druppels bacteriebestrijder > geen geknoei met losse flesjes
  • Behoud zijn werking bij hoge temperaturen (bv. bij warme retourbrandstof)
  • TRAXX is geen bacteriedoder!

TRAXX kiest bewust voor een preventieve bacteriebestrijder die in een relatief lage dosering wordt toegevoegd. Op deze manier wordt het risico op bacteriegroei in dieseltanks aanzienlijk verkleint en voorkomt u kostbare stilstand van uw machines en wagens. Voorkomen is beter dan genezen!

voor GRATIS en direct advies over onze producten!

Rijnen-Brandstoffen BV

Uw totale energieleverancier sinds 1919